dinsdag 5 april 2011

alles over: blush



Blush, of ook wel bekend als rouge, kan worden aangebracht op de jukbeenderen of op de appeltjes van je wangen. Ook kun je een beetje de vorm van je gezicht aanpassen. Door blush krijg je een iets rodere kleur op je wangen, wat een gezondere uitstraling geeft.

Er zijn verschillende soorten rouges. Zo is er een poederblush, een crème blush en een vloeibare blush.
  • poeder blush is, zoals de naam al zegt, een blush in poedervorm. Deze blush is geschikt voor elk huidtype en makkelijk aan te brengen met een kwast. Doordat deze blush erg transparant is, gebruikt men vaak meerdere laagjes.
  • crème blush deze blush is geschikt voor een normale of droge huid. Deze blush heeft veel pigment en blijven langer zitten dan de poeder blush.
  • vloeibare blush deze blush is geschikt voor een vettige huid, omdat deze blush meestal olievrij is. Het beste is om deze blush aan te brengen met je vingertoppen.
Het beste om te kijken welke kleur rouge je het beste staat is gewoon zoveel mogelijk kleuren uit te proberen. Belangerijk is dat je erop let dat de blushkleur niet te veel afwijkt van je eigen huidskleur, anders kan de blush er al heel snel onnatuurlijk uitzien. 
Er zijn ook nog een aantal richtlijnen welke kleur het beste staat bij de huidskleur.
  • een lichte huid lichtroze met een rode ondertoon.
  • een lichtgetinte huid warm roze of roze met een bruine ondertoon.
  • een olijfgetinte huid bruine tinten met een rode ondertoon of pruimkleurig
  • een donker huid donkerrode tinten.
Ook zijn er nog koele en warme blushes. Warme blushes hebben altijd een iets bruinere ondertoon terwijl koele juist een ietwat lichtrozige ondertoon hebben. Het is aan jezelf welke kleur jij het mooiste vind. Wel is het belangerijk dat als je een warme oogschaduw of lipstick op hebt dat je dan een warme blush gebruikt en bij koele oogschaduw etc. een koele blush.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten