woensdag 27 april 2011

alles over: mascara


Mascara is vloeibaar en wordt aangebracht op je wimpers, waardoor deze er voller, langer of donkerder komen uit te zien. Mascara's zijn er vooral in het zwart, maar ook in het bruin en blauw worden ze vaak gebruikt. Bruin en blauw kun vooral de wat lichtere huidtypes gebruiken, omdat deze subtieler is dan zwart.

Er zijn een aantal mascara's die verschillend werken. Zo is er een mascara die juist voor lange wimpers zorgt, ééntje die voor mooi volume zorgt en ééntje die ervoor zorgt dat je wimpers mooi krullen. 

De verlengende mascara is perfect voor mensen met erg korte wimpers. Deze mascara zorgt er namelijk voor dat je wimpers langer lijken en als je dit met verticale bewegingen aanbrengt worden je wimper langer.

De volume mascara is juist voor mensen met erg lange en dunne wimpers. Je kunt het beste deze mascara aanbrengen met zigzaggende en horizontale bewegingen, want zo worden je wimpers het dikste.  

De krullende mascara zorgt ervoor dat je wimpers ietwat meer krullen, en daardoor ook langer lijken. Bovendien werkt deze mascara ook als een soort gel, waardoor je wimpers langer gekruld blijven. Bovendien kun je (naast deze mascara) ook een gewone wimpenkruller gebruiken. Een handige tip is om voordat je je wimperkruller gebruikt, deze even te verwarmen door bijv. met een föhn of met heet water. Hierdoor worden je wimpers beter gekrult.

Naast deze drie mascara's is er ook de waterproof mascara. Deze mascara kun je gebruiken als je niet wilt dat die uitloopt door bijv. regen of als je gaat zwemmen. De waterproofmascara is namelijk waterbestendig. Het is wel moeilijker om deze mascara te verwijderen, daarom is het handig om ook een oogremover te gebruiken.

Naast deze verschillende soorten mascara's heb je ook verschillende borsteltjes. Met een rechte borstel kun je makkelijker mascara aanbrengen in ooghoeken en met een gebogen borsteltje bewerk je meerdere wimpers tegelijk. Ook zijn er hele smalle, buigzame, van plastic gemaakte, borsteltjes. Met deze borsteltjes kun je heel goed door je wimpers kammen, waardoor deze langer worden. Ook zijn er hele brede borsteltjes, die juist voor meer volume zorgen. 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten