maandag 4 juli 2011

alles over: de zelfbruiner


Het is eindelijk zomer! En als je het woord zomer hoort, denk je automatische aan zon, zee, zwemmen en zonnen.  Jammer genoeg is het in ons koude kikkerlandje niet echt warm en vooral het zonnen wil hier nog niet echt lukken. Dat betekent dat we steeds maar niet van mijn witte benen af kom. 
Gelukkig bestaat dan altijd de zelfbruiner, die onze melkflesbenen wat kleur moet geven. In dit artikel leg ik jullie uit wat een zelfbruiner is en hoe je een zelfbruiner het beste kunt gebruiken, want je wilt hopelijk oranje benen vermijden?

Wat is een zelfbruiner eigenlijk? Een zelfbruiner is, hoe de naam al een beetje zegt, een zelfbruinende crème. Naast crèmes bestaan er ook nog zelfbruiners in spray-vorm of in gel-vorm. Een zelfbruiner bestaat uit de stof 1,3-dihydroxypropanol. Als je de zelfbruiner aanbrengt op je huid, reageert deze stof met eiwitten die in de bovenste huidlaag zitten. Daarbij onstaat er deze bruine kleur die ongeveer drie tot vijf dagen blijft zitten. Op de plekken waar je huid dikker is, bijvoorbeeld op je handpalmen of ook bij puistjes, wordt je huid bruiner of in het ergste geval oranje. Daarom is het aan te raden om je huid goed te scrubben voordat je aan de slag gaat met zelfbruiner. 


Naast zelfbruiner kun je ook onder de zonnebank of in de zon gaan liggen om bruin te worden. De zonnebank en de zon zijn alleen niet geheel zonder risico's. Het verschil tussen een zelfbruiner en de zonnebank of de zon, is dat een zelfbruiner niet slecht voor de gezondheid is. Bij een zonnenbank wordt met UV-straling gewerkt. Deze straling zorgt ervoor dat je huid sneller veroudert waardoor je dus sneller rimpels krijgt. Ook kan de celcyclus in de huid verstoort worden en dan kun je kanker krijgen. Hetzelfde geldt ook bij de zon, waarvan de UV-straling ook erg ongezond is. Eigenlijk mag je niet langer dan 15 minuten per dag in de zon liggen, omdat het anders ongezond voor je huid is. 

Als je zelfbruiner wilt gebruiken is het handig om eerst je huid goed te scrubben. Zo verwijder je alle dode huidcellen en krijg je een mooie gladde huid. Ook is het handig om je huid goed schoon te maken, want je krijgt het beste resultaat als je huid glad en schoon is. Daarna verdeel je de zelfbruiner op je lichaam en je laat het goed opdrogen. 

Marscha van Beautygloss.nl legt nog eens goed en duidelijk uit hoe je zelfbruiner kunt aanbrengen. Na het bekijken van deze video zal het vast een stuk duidelijker voor jullie zijn. Dus veel plezier en succes!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten